Hlavní obsah

Zeman to schytal od demonstrantů. Ruský švábe, křičeli na něj před Sněmovnou

Novinky, Renáta Bohuslavová

„Ruský švábe,“ pokřikovala ve středu na prezidenta Miloše Zemana desítka demonstrantů s transparenty a českými vlajkami před Poslaneckou sněmovnou. Odpůrci se tam shromáždili během jeho projevu ve Sněmovně. Na 15. hodinu je na Malostranském náměstí plánována demonstrace proti Babišově vládě.

Miloš Zeman po vystoupení ve SněmovněVideo: Novinky

 
Článek

„Ruský švábe“ a „Česko není Rusko“, křičeli při odjezdu Miloše Zemana ze Sněmovny demonstranti. Asi desítka se jich ve Sněmovní ulici shromáždila během jeho dopoledního projevu před poslanci při hlasování o důvěře vládě.

Miloš Zeman při svém odchodu komentoval svůj projev, v němž se zabýval především programovým prohlášením vlády [celá zpráva], a dále i to, že Milan Chovanec (ČSSD) nebude pro vládu hlasovat. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Demonstrace před Sněmovnou

Chovanec může být podle Zemana zatrpklý. „Někdy si dovedu představit člověka, který je poněkud zatrpklý díky tomu, že se mu nepodařilo ve svobodných tajných volbách uspět. Ale každý z nás toto občas zažije,“ reagoval při odchodu ze Sněmovny prezident a dodal, že stranická disciplína by se měla dodržovat.

Foto: Novinky

Demonstrace před Sněmovnou

Zeman glosoval i odchod TOP 09 ze sálu. [celá zpráva] „Pokud někdo odešel během mého projevu ze sálu, tak patrně proto, že z mého projevu dostal žaludeční koliku a musel se jí zbavit na příslušném zařízení,“ reagoval prezident.

Foto: Novinky

Miloš Zeman v Poslanecké sněmovně

Ze Sněmovny prezident zamířil rovnou na letiště. Odpoledne odletí na summit NATO v Bruselu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám