Hlavní obsah

Plzeň promine Zemanovi parkovné, až přestane dělat ostudu, řekl náměstek primátora

Novinky, zpe
Aktualizováno

Plzeňští radní odmítli prominout parkovné ve výši 1066 korun za vozidla prezidenta Miloše Zemana. Náměstek primátora Pavel Šindelář (ODS) uvedl, že Plzeň parkování uhradí, až prezident přestane dělat ostudu. V úterý o tom informoval regionální Deník.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Prezident Miloš Zeman vystupuje z auta po příjezdu k sídlu krajského úřadu v Plzni, kde 18. října zahájil třídenní návštěvu Plzeňského kraje.

Článek

Kraj, který oficiálně Zemanovu návštěvu pořádal, požádal město o prominutí poplatku za parkovné vozidel prezidenta a jeho doprovodu. Šlo o částku 1066 korun.

Plzeňští radní to ale odmítli. „Až prezident ČR přestane dělat naší zemi ostudu, může Plzeň uhradit vyblokovaná parkovací místa, která prezidentská kancelář využívala během jeho návštěvy. Se Zemanem se toho ale už nedočkáme,“ citoval Deník náměstka primátora Pavla Šindeláře (ODS).

Rozhodnutí radních rozčílilo mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka. Nazval ho doslova „dost upoceným čecháčkovským hrdinstvím.“

„Klidně to parkovné těm plzeňským politickým ubožákům zaplatím ze svého! Ať mi pošlou složenku,“ napsal na Twitter.

Směrem k radním věnoval ještě jeden tweet. „Takže takhle se teď v Plzni platí parkovné! Pokud soudruzi seznají, že je host politicky OK, je to zdarma. Pokud se host soudruhům nelíbí, cáluje,“ soptil mluvčí.

Na jeho výroky reagoval náměstek plzeňského primátora Martin Baxa (ODS). „Podle pana Ovčáčka jsme prý my, radní města Plzeň, političtí ubožáci, a to jen proto, že jsme si dovolili rozhodnout dle našich kompetencí. Státní úředník by v žádném případě neměl urážet demokraticky zvolené představitele samosprávy. Věřím, že ho prezident vyzve k omluvě,” napsal na Twitter.

Reklama

Výběr článků

Načítám