Hlavní obsah

Poche bude na ministerstvu zahraničí jako nehonorovaný politický tajemník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Europoslanec Miroslav Poche (ČSSD), kterého prezident Miloš Zeman odmítl jmenovat do čela ministerstva zahraničí, by měl na resortu působit jako „nehonorovaný politický tajemník“. Sám Poche to řekl serveru ihned.cz. Europoslancem bude podle svých slov dál.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Europoslanec Miroslav Poche (ČSSD)

Článek

Vedením resortu prezident ve středu pověřil šéfa ČSSD Jana Hamáčka, který bude zároveň ve vládě ANO a ČSSD, již by měla při červencovém hlasování o důvěře podpořit KSČM, vést ministerstvo vnitra. [celá zpráva] Jeho čtvrtečnímu uvedení do úřadu bude podle svých slov přihlížet i Poche.

„Nastupuji na ministerstvo jako nehonorovaný politický tajemník,“ řekl Poche serveru. Bude prý mít dohodu o pracovní činnosti za symbolickou odměnu.

Na ministerstvu chce řešit třeba přípravu na summit NATO, chce se zabývat rozvojem strategického dialogu s Německem, podporou procesu rozšíření EU o země západního Balkánu či prohlubováním spolupráce v rámci politiky Východního partnerství.

„Myslím si, že rozsah práce bude velký. Ale samozřejmě nebudu nic řídit, má práce bude především v koordinaci a plnění různých úkolů,“ dodal.

Vedle toho se bude dál věnovat i práci europoslance.

Řešení s Hamáčkem v čele české diplomacie by mělo být dočasné. Premiér a šéf ANO Andrej Babiš už dříve uvedl, že by rád problém vyřešil přes léto. Jak, to ovšem není jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám