Hlavní obsah

Prázdniny začnou bez extrémních veder, vody bude pořád nedostatek

Novinky, Stanislav Dvořák

Po horkém červnu má následovat spíše průměrný červenec, naznačuje dlouhodobá předpověď meteorologů. Srážek nadále nebude mnoho.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Tropická vedra červenec nepřinese.

Článek

Druhá polovina června bude spíše nadprůměrně teplá, s nástupem července se ale počasí vrátí k průměru až podprůměru. Týdenní průměr nejnižších nočních teplot se předpokládá kolem 12 °C, průměr nejvyšších denních teplot zhruba kolem 25 °C.

Pršet bude, ale málo

Množství srážek bude od 25. června průměrné. Protože však půjde z velké části o krátké bouřky a přeháňky, problémy s nedostatkem vody to nevyřeší. Deficit bude pokračovat, varovali meteorologové.

V neděli se čeká jasno až polojasno, ale večer přijdou od západu přeháňky a ojediněle bouřky. Nejvyšší denní teploty mezi 25 až 29 °C.

Příští týden zahájí polojasné až oblačné pondělí s teplotami do 26 °C, na jižní Moravě až 28 °C. Příjemné počasí s teplotami kolem 23 až 27 °C bude pokračovat i v úterý a ve středu se čeká až 30 °C. Ve čtvrtek by mělo horko vystoupit až na 31 °C. Od západu opět přijdou přeháňky.

Na víkend se mírně ochladí, zpočátku bude většinou oblačno, místy přeháňky, déšť nebo i bouřky. Později spíše polojasno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám