Hlavní obsah

Prázdniny začnou bez extrémních veder, vody bude pořád nedostatek

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po horkém červnu má následovat spíše průměrný červenec, naznačuje dlouhodobá předpověď meteorologů. Srážek nadále nebude mnoho.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Tropická vedra červenec nepřinese.

Článek

Druhá polovina června bude spíše nadprůměrně teplá, s nástupem července se ale počasí vrátí k průměru až podprůměru. Týdenní průměr nejnižších nočních teplot se předpokládá kolem 12 °C, průměr nejvyšších denních teplot zhruba kolem 25 °C.

Pršet bude, ale málo

Množství srážek bude od 25. června průměrné. Protože však půjde z velké části o krátké bouřky a přeháňky, problémy s nedostatkem vody to nevyřeší. Deficit bude pokračovat, varovali meteorologové.

V neděli se čeká jasno až polojasno, ale večer přijdou od západu přeháňky a ojediněle bouřky. Nejvyšší denní teploty mezi 25 až 29 °C.

Příští týden zahájí polojasné až oblačné pondělí s teplotami do 26 °C, na jižní Moravě až 28 °C. Příjemné počasí s teplotami kolem 23 až 27 °C bude pokračovat i v úterý a ve středu se čeká až 30 °C. Ve čtvrtek by mělo horko vystoupit až na 31 °C. Od západu opět přijdou přeháňky.

Na víkend se mírně ochladí, zpočátku bude většinou oblačno, místy přeháňky, déšť nebo i bouřky. Později spíše polojasno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám