Hlavní obsah

ČSSD už vybrala Hamáčkova případného nástupce ve vedení Sněmovny – Hanzela

Právo, kab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanecký klub ČSSD se už začal připravovat na odchod předsedy strany Jana Hamáčka do vlády Andreje Babiše (ANO) na pozici ministra vnitra. Hamáčkovým náhradníkem na postu místopředsedy Sněmovny zvolil klub na svém jednání v úterý večer poslance a bývalého primátora Karviné Tomáše Hanzela. Právu to potvrdil Hanzel sám.

Foto: Aleš Honus, Právo

Poslanec a primátor Karviné Tomáš Hanzel (ČSSD)

Článek

„Ano, mohu vám to potvrdit. Jsem samozřejmě rád, že jsem byl nominován. Pokud do té vlády půjdeme, tak bych měl být místopředsedou Sněmovny,“ sdělil Právu.

Rozhodnout však musí nejdříve členové ČSSD ve vnitrostranickém referendu o vstupu do vlády s hnutím ANO. Výsledek hlasování zveřejní vedení ČSSD v pátek. Podle informací z Lidového domu se pohybuje kolem 60 procent pro vládu. [celá zpráva]

Znovu přečte jednací řád

Jak Právu Hanzel přiznal, kvůli nové funkci si bude muset osvěžit ještě nějaké detaily z jednacího řádu Sněmovny. „Já si jej samozřejmě prostudoval, už když jsem přišel do Sněmovny, ale určitě se na to ještě budu muset podívat,“ řekl Právu.

Před únorovým sjezdem ČSSD se o Hanzelovi hovořilo jako o kandidátovi na místopředsedu ČSSD. Společně s bývalým statutárním místopředsedou Milanem Chovancem patřil k odpůrcům vstupu do vlády s hnutím ANO. Postupně však názor změnil. O funkci nakonec neusiloval.

Reklama

Výběr článků

Načítám