Hlavní obsah

Krejčířovu chátrající vilu stále nikdo nechce

Právo, Jakub Bartosz

Kdysi luxusní vila uprchlého Radovana Krejčíře v pražských Černošicích zůstává bez nového majitele. Brněnskému exekutorskému úřadu se ji v úterý znovu nepodařilo vydražit, protože se nepřihlásil žádný zájemce. Komplex budov má odhadní cenu téměř 100 miliónů korun, nejnižší podání spadlo po předchozích neúspěšných licitacích na zhruba 50 miliónů.

Foto: Právo

Vila v Černošicích u Prahy, ve které žil před útěkem Radovan Krejčíř.

Článek

Internetová dražba se konala od 11:00 a trvala hodinu. Mluvčí Exekutorské komory Martina Houšková Právu sdělila, že nová dražební vyhláška bude vydaná za přibližně dva až tři měsíce a do dalších tří měsíců by měl úřad vypsat nový termín.

Zatímco v předchozích dražbách se snižovala cena, v následující bude začínat na nynějších 48 miliónech korun.

Pokud se ani tentokrát nepodaří komplex budov na okraji Černošic prodat, připadá v úvahu několik možností, například vypracování nového znaleckého posudku, který by určil cenu podle aktuálního stavu nemovitosti, případně další snížení ceny.

V současnosti si Radovan Krejčíř odpykává trest v Jihoafrické republice za pokus o vraždu, obchod s drogami a únos, obviněný je i v dalších závažných kauzách.

Malou vilu se prodat podařilo

Vilu proslavil kromě luxusu, který vyžadoval finančně náročný provoz, zejména tím, že z ní unikl policistům, kteří ho přišli v polovině června 2015 zatknout.

Radovan Krejčíř u soudu v JAR

Dražbou se mají splatit Krejčířovy dluhy vzniklé trestním stíháním v ČR. Zatím poslední pokus o dražbu se odehrál loni v září, kdy se startovalo na dvou třetinách odhadní ceny, nikdo se ale nepřihlásil.

Další termín z letošního dubna byl zrušený kvůli odvolání Krejčířovy manželky Kateřiny, která tvrdí, že má na vilu nárok, což ale soudy nakonec pravomocně zamítly.

Úspěchem naopak skončila loni dražba Krejčířovy tzv. menší vily, která je rovněž v Černošicích. Kupec ji získal v elektronické aukci za 15,8 miliónu, odhadní cena byla o deset miliónů vyšší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám