Hlavní obsah

Čekají nás tropické teploty a četné bouřky

Teplé jihovýchodní proudění, které u nás bude po celý týden ovlivňovat počasí, přinese tropické teploty a četné bouřky, které se budou odpoledne místy vytvářet. Nejtepleji by mělo být v úterý, kdy se odpolední maxima vyšplhají na 32 stupňů Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pondělí se jasná obloha postupně promění na polojasnou. Teplota budě šplhat k 27 až 31 stupňům a místy se vyskytnou přeháňky či bouřky. „Půjde o lokální bouřky z tepla, které mohou být i silné a mohou je doprovázet přívalové srážky s úhrny do 30 až 40 milimetrů,” uvedla Honsová a připomněla, že v neděli večer se takovéto bouřky objevily v Karlovarském kraji, kde na stanici Přebuz spadlo 40 milimetrů srážek.

Úterní ráno bude, podobně jako ta následující, velmi teplé. Rtuť bude klesat jen na 17 až 13 stupňů a přes den se dostane na 28 až 32 stupňů, přičemž v Polabí to může být i 33 stupňů Celsia. Opět bude zpočátku dne jasno, odpoledne převážně polojasno místy s bouřkami či přeháňkami.

Ve středu ráno se teploty dostanou na 18 až 14 stupňů, přes den vystoupají na 27 až 31. Bude nejčastěji polojasno až oblačno, místy se opět objeví bouřky či přeháňky.

Čtvrteční ráno bude zřejmě nejteplejším z celého týdne, teploty se dostanou na 19 až 15 stupňů, přes den bude opět převládat polojasno až oblačno s teplotami mezi 27 a 31 stupni Celsia. Vše opět místy doplní přeháňky či bouřky.

Žádná změna se neočekává ani v pátek 1. června, kdy začíná meteorologické léto. Opět bude polojasno až oblačno, místy s přeháňkami a bouřkami a odpoledními maximy v rozmezí 27 až 31 stupňů. Ráno teploty klesnou na 18 až 14 stupňů.

Výhled na víkend prozatím slibuje převládající polojasno s teplotami mezi 25 a 29 stupni a pouze ojedinělými bouřkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám