Hlavní obsah

Nacher získal Babišovu podporu. Jsem rád, říká kandidát na primátora Prahy

Novinky, Renáta Bohuslavová

Kandidát na pražského primátora za ANO Patrik Nacher získal podporu předsedy hnutí Andreje Babiše. Tu potřebuje, protože ačkoli vyhrál krajské primárky, výbor i předseda strany může do kandidátky zasahovat a doplnit ji o vlastní lidi. Babiš také doplnil, že se do voleb na pražský magistrát nechce výrazně zapojovat. Nacher je za podporu rád.

Andrej Babiš o volbách na pražský magistrátVideo: Novinky

 
Článek

„Já se moc nechci angažovat. Myslím, že je to na krajských organizacích. Je důležité, aby tam, kde máme dobré primátory a starosty, mandát obhájili, protože dělali dobrou práci,” řekl Novinkám předseda hnutí Andrej Babiš.

Na dotaz, zda současný kandidát Patrik Nacher má nyní jeho podporu, řekl Babiš, že „určitě”.

Nacher: Jsem rád a dobře se to poslouchá

„Samozřejmě jsem rád, protože by se tím splnil třetí z předpokladů úspěšného sestavení kandidátky. Dobře se to poslouchá,” reagoval pro Novinky Nacher na slova předsedy hnutí ANO.

Kromě podpory od vedení jde podle něj ještě o koordinace s primátorkou, aby nebylo oslabováno hnutí. Druhým předpokladem je podle Nachera výhra v primárkách, což už také splnil. Posledním předpokladem je podle něj sestavení silného týmu s výraznými osobnostmi.

Ačkoli současná primátorka Adriana Krnáčová mandát původně obhajovat chtěla, bez důvěry vedení se rozhodla o pozici neusilovat. [celá zpráva]

Babiš: Ne všechny personální návrhy se povedou

Byla to právě ona, kterou před čtyřmi lety na kandidátku Babiš doporučil. Ta však jeho podporu po třech a půl letech ve vedení hlavního města ztratila.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Pražská primátorka Adriana Krnáčová s šéfem ANO Andrejem Babišem rozlévají tradiční vánoční rybí polévku.

„Samozřejmě ne všechny personální návrhy se povedou,” řekl Babiš ke kandidátům, které minule doporučil. Zásahy do kandidátky mu umožňují stanovy strany.

Doplnil ještě, že v kandidátce nikdy neškrtal a svého práva tedy nevyužil, pouze jména doporučil. Mezi doporučenými byla tehdy mimo primátorky i současná zastupitelka Eliška Kaplický Fuchsová nebo právě Patrik Nacher.

„Chci zachovat skromnost až do momentu, kdy v červnu celostátní výbor schválí kandidátku. Určitě neusínám a neprobouzím se s jistotou, že jsem lídr nebo potenciální primátor,” doplnil Nacher s vědomím toho, jaké jsou stanovy hnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám