Hlavní obsah

Propad půdy na Černém Mostě: protiatomový kryt to není

– Praha
Novinky, nšt

V areálu školy na Černém Mostě v Praze se v pondělí propadla půda, která otevřela neznámý podzemní prostor. Podle prvotních informací se mělo jednat o protiatomový kryt, podle mluvčího pražských hasičů Martina Kavky však místo nemá parametry krytu.

Sesuv půdy v areálu školy na Černém Mostě Video: Novinky

 
Článek

Pražští hasiči o tom informovali na Twitteru.

„Z obhlídky na místě jsme zjistili, že se skutečně nejedná o protiatomový kryt. Pravděpodobně jde o historickou stavbu, a to z období 80. let, kdy v okolí Černého Mostu vznikalo sídliště. Tato stavba není vedena v žádné dokumentaci,“ sdělila Novinkám tisková mluvčí Prahy 14 Veronika Berná.

Na místo dorazili pracovníci Báňské záchranné služby a zástupci Krizového štábu hlavního města Prahy, kteří zkoumají okolí propadu. „Na základě jejich výstupů se Městská část Praha 14 rozhodne o dalším postupu,“ pokračovala Berná.

Foto: Novinky

n_Díra Černý most

Strop na ploše 4x5 metrů se na Velikonoční pondělí propadl do hloubky zhruba tří metrů. Na tento sesuv půdy upozornil pražskou policii muž, který ráno venčil psa.

„V tuto chvíli není žádné další riziko propadu potvrzeno, školní zahrada je zabezpečená a přístup nebude nikomu umožněn až do té doby, než budou stanoveny další postupy. Výuka ve škole probíhá i nadále a bezpečnost dětí není nijak ohrožena,“ uzavřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám