Hlavní obsah

Bez elektřiny je kvůli vichřici stále několik tisíc domácností

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli silnému větru, který v Česku udeřil ve čtvrtek odpoledne a v noci na pátek, bylo v pátek ráno bez proudu stále několik tisíc domácností. Oproti čtvrtku byla však v pátek situace o poznání příznivější.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hodinu před půlnocí bylo bez proudu asi 16 tisíc domácností, přes noc však podle mluvčí Skupiny ČEZ Soni Holingerové došlo k výraznému zlepšení.

„K 7. hodině evidujeme na dvě desítky poruch na vedení vysokého napětí, další poruchy na nízkém napětí. Aktuálně je bez elektřiny 5500 odběrných míst. Jedná se převážně o lokalitu Děčínska (Šluknovský výběžek a Českokamenicku) a v Libereckém kraji na Železnobrodsku,“ uvedla Holingerová.

„Naše poruchové čety jsou stále v terénu, intenzivně pracují na obnovení dodávek elektřiny do vichřicí postižených lokalit. Obnovení dodávek předpokládáme během dnešního dne,“ doplnila.

Silný vítr zaměstnal také hasiče, kteří vyjížděli k popadaným stromům, ale i k uvolněným plechům na střechách, uvolněným plachtám či poškozeným billboardům a dopravním značkám.

Meteorologové před silným větrem varovali, v pátek však už by měla být situace klidnější. Aktuální předpověď mluví o mírném západním až jihozápadním větru o rychlosti 2 až 6 m/s.

Reklama

Výběr článků

Načítám