Hlavní obsah

Zemanovým soupeřem není Drahoš, ale voliči, prohlásil Babiš

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jiří Drahoš není podle premiéra Andreje Babiše soupeřem Miloše Zemana. Babiš tvrdí, že Zemanovým soupeřem jsou voliči, kteří nechtějí v čele státu Zemana. Babiš to uvedl v neděli v televizi Prima.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Andrej Babiš (ANO)

Článek

Drahoš podle Babiše není taková osobnost jako Zeman, na jehož adresu zopakoval již v sobotu vyřčené komplimenty ohledně rétorických schopností. Oba kandidáti postoupili v sobotu do druhého kola prezidentských voleb.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek prvního kola volby prezidenta

Zeman by měl podle Babiše „udělat inventuru” toho, co se za uplynulých pět let stalo v rámci jeho úřadu. Prezident by k tomu měl zaujmout stanovisko a měl by se pokusit to lidem vysvětlit. Zopakoval tak své sobotní vyjádření, že by se měl s některými spolupracovníky rozloučit.

Volba prezidenta 2018

Babiš výslovně v neděli výslovně uvedl, že prezidentovi spolupracovníci Vratislav Mynář a Martin Nejedlý jsou kontroverzní a Zeman by se s nimi měl rozloučit. Výslovně zmínil Mynářovu bezpečnostní prověrku a „různé majetkové věci”.

Babiš se takto podle svých slov rozešel s Radmilou Kleslovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám