Hlavní obsah

Iluzionisté kouzlí až do neděle v Praze. Každá show je prý životu nebezpečná

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sedm mágů z newyorské skupiny The Illusionists se v rámci evropského turné vrátili po čtyřech letech do Prahy. Jejich show slibuje jevištní iluze, čtení myšlenek či eskamotérské úniky z pout a vodních pastí. Podívejte se na výživnou ukázku ve videu.

Iluzionisté kouzlí až do neděle v Praze. Každá show je prý životu nebezpečnáVideo: Novinky

 
Článek

Skupina předních světových kouzelníků je sestavena ze šesti mužů a pouze jedné ženy - Josephine Leeové, která je specialistkou na vizuální efekty. Svůj post zástupkyně něžného pohlaví ve světě magie si cení.

„Je skvělé být jedinou ženou v show. Je to neskutečná příležitost. Pracuji s těmi nejlepšími lidmi na světě. Jsou velmi nápomocní a podporující, pořád mě učí nové věci,“ řekla hrdě Novinkám „čarodějka“ s tím, že díky brilantnímu provedení jejích triků uvěří divák i neuvěřitelnému.

Foto: Novinky

Josephine Lee je v týmu jediná žena.

Nástupce Houdiniho

Italský kouzelník Andrew Basso je právem považován za nástupce proslulého Harryho Houdiniho. Je specialistou na úniky ze všech možných i nemožných prostorů.

„Prezentuji zde jeho (Houdiniho) nejnebezpečnější a nejslavnější úniky. Policista mi nandá pouta, pak mě vytáhnou vzhůru nohama nahoru a potom ponoří do vody v tanku, kde mě zamknou. Abych se dostal ven, použiju pouze svorku na papír. Zabere mi to dvě tři minuty, někdy čtyři otevřít zámek i od pout a vyjít ven živý,“ tvrdí.

Mladý mág ale přiznává, že každé vystoupení je životu nebezpečné. „Vždycky se může stát, a dokonce už se to stalo, že mě museli dostat ven. Měl jsem dobrou asistentku, která mě zachránila, ale pokaždé je život v nebezpečí, proto se musím opravdu pekelně soustředit, aby se trik povedl. Máme samozřejmě kromě plánu B i plán C,“ usmívá se Ital.

Ostatní iluzionisté jsou vítěz soutěže Britain’s Got Talent James More, výherce francouzské talentové show Enzo, z mexické kouzelnické rodiny pocházející Leonardo Bruno, jihokorejský mistr karetních triků Ju Ho-čin a Luis De Matos, jenž prý dokázal v týdenním předstihu předpovědět výherní čísla portugalské loterie.

Ilusionisté vystupují v pražském Kongresovém centru až do neděle 14. ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám