Hlavní obsah

Co pije prezident a jaký by měl být? Děti mají jasno

Novinky, nšt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

I když je nový prezident zatím neznámý, děti o něm mají jasno. Jak by měl vypadat, kolik let by mu mělo být nebo jakým způsobem by měl pomáhat – na to jsme se ptali osmiletých dětí ze Základní školy Londýnská v Praze.

Prezident pohledem dětí Video: Novinky

 
Článek

Silnice bez aut, více zeleně, žádné daně a války. To vše by uskutečnily děti z druhé třídy v Praze, kdyby se dostaly k moci. V jejich prezidentské kanceláři by rozhodně nechyběla zvířata, televize, výzbroj nebo tabule. Jejich nejčastější odpovědí na otázku, kolik by novému prezidentovi mělo být let, byla kolem dvaceti až třiceti.

Foto: Novinky

Děti mají jasno i v tom jak by vypadala jejich prezidentská kancelář.

„Neměl by dávat moc velké ceny a do měst by měl dát hodně stráží a policistů,“ odpověděl jeden žák druhé třídy na otázku, jakým způsobem by měl prezident pomáhat lidem.

„Neměl by jim pomáhat zase tak moc, ale zase ani málo, musí to být dostatečné,“ zazněla další odpověď.

Pane prezidente, pijete vodku?

Na otázku, co takový prezident jí a pije, byla nejčastější odpověď, že zeleninu a ovoce. „Vodu, trošku vína a džusy,“ odpověděl jeden z chlapců. „Asi pije vodu, ale občas si dává pivo,“ pokračovaly děti.

Foto: Novinky

Ve většině prezidentských kanceláří by nesmělo chybět zvíře.

Jméno současného prezidenta Miloše Zemana znaly téměř všechny děti, některé dokonce zmínily jména jako Václav Havel nebo Tomáš G. Masaryk.

Na otázku, na co by se prezidenta zeptaly, kdyby byl ve třídě přítomen, odpovídaly různě, například kolika lidem pomohl, proč je ve funkci tak dlouho nebo jestli pije vodku.

Reklama

Výběr článků

Načítám