Hlavní obsah

Babiš s prezidentem v Lánech poobědval svíčkovou

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lány
Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš (ANO) s manželkou Monikou v úterý odpoledne poobědvali na lánském zámku s prezidentem Milošem Zemanem a jeho chotí Ivanou. Jako hlavní chod měli svíčkovou na smetaně s houskovým a karlovarským knedlíkem.

Záznam: Premiér Andrej Babiš po obědě u prezidenta Zemana v LánechVideo: ČTK

 
Článek

„Paní Moniko, rád vás vidím, jste stále krásnější a krásnější,” řekl Zeman Babišově choti během přivítání a předal jí květinu. Ivana Zemanová dostala od premiéra bílé růže.

„Tady jsou jen nejvzácnější návštěvy,” prohlásil prezident, když se Babiš s chotí podepisovali do knihy návštěv.

Foto: Právo

Prezidentský pár přijal 2. ledna na novoroční oběd premiéra Adreje Babiše s manželkou Monikou

Babiš na tiskovém brífinku po setkání uvedl, že oběd byl příjemný, jídlo skvělé a s prezidentem se bavili víc o rodinách než o politice. „Ale došlo i na tu. Pan prezident potvrdil, že přijde 10. ledna do Sněmovny podpořit naši vládu,” podotkl Babiš.

Premiér také z vlastní iniciativy okomentoval Zemanovo zdraví. „Pan prezident byl v dobré kondici. Vypadá to, že si odpočinul a těší se na prezidentské volby,” řekl Babiš.

Zda v blížících se volbách podpoří Zemana, zatím neuvedl. Vyjádří se prý až 11. ledna, tedy den před prezidentskými volbami a zároveň den poté, co má Sněmovna hlasovat o důvěře vládě.

Babiš s chotí Monikou dorazil do Lán na tradiční novoroční oběd s prezidentem Video: ČTK

Na sváteční tabuli se v úterý objevila kachní paštika a jako hlavní chod posloužila i letos svíčková na smetaně s houskovým a karlovarským knedlíkem.

V loňském roce, kdy v Lánech Zeman obědval s bývalým premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD), se podávala pražská šunka od kosti s křenem a jako hlavní jídlo daňčí svíčková pečeně na smetaně s kynutým nebo karlovarským knedlíkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám