Hlavní obsah

Rámy jsou nedůstojné. Snižme Hradu symbolicky rozpočet, vyzývají Piráti

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pirátům vadí bezpečnostní rámy a kontroly na Pražském hradě. V rámci úterního jednání Sněmovny o rozpočtu proto navrhnou snížit Hradu rozpočet o symbolickou částku milión dvacet dva tisíc korun.

Foto: Novinky

Bezpečnostní opatření na Hradě (ilustrační foto)

Článek

„Navrhnu, abychom o něco snížili rozpočet Pražskému hradu. Nesouhlasíme s tím způsobem provedení bezpečnostních opatření. Turisté mrznou u vstupu do Hradu, je to nedůstojné a hlavně to nezvyšuje bezpečnost,“ uvedl na úterní tiskové konferenci pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík.

Dodal, že se před Hradem vytváří dav lidí, který se může snadno stát terčem teroristického útoku.

Vnímáme to jako neefektivně vynaložené prostředky
Mikuláš Ferjenčík (<a title="https://tema.novinky.cz/pirati" href="https://tema.novinky.cz/pirati">Piráti</a>), poslanec

„Nevidíme tady nárůst bezpečnosti, vnímáme to jako neefektivně vynaložené prostředky. Proto navrhneme snížení rozpočtu v této kapitole o milión dvacet dva tisíc korun, což byly náklady Hradu na zřízení závor a tak dále,“ řekl Ferjenčík.

Bezpečnostní opatření byla na Hradě zavedena loni v létě. Rámy, kterými musí turisté projít, jsou u vchodů od konce loňského srpna.

Sněmovna bude v úterý řešit rozpočet ve druhém čtení. Poslanci můžou navrhovat přesuny peněz, hlasovat o tom budou v pátek. Závěrečné schvalování rozpočtu by mělo proběhnout příští úterý.

Reklama

Výběr článků

Načítám