Hlavní obsah

Drahoš šíří konspirační teorie, odmítl Zeman riziko ovlivnění voleb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman v pátek ukončil třídenní návštěvu Jihomoravského kraje. Na tiskové konferenci kritizoval vyjádření dalšího z prezidentských kandidátů Jiřího Drahoše, který vyjádřil obavu z ovlivňování voleb ze strany zahraničních tajných služeb.

Záznam: TK na závěr návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Jihomoravském krajiVideo: ČTK

 
Článek

Podle Zemana jde o „zoufalý pokus upozornit na sebe šířením konspiračních teorií”. Podobně se prý chovala v americké prezidentské kampani demokratická kandidátka Hillary Clintonová.

Zeman dodal, že to považuje za urážku občanů, kteří se podle něj nenechají ovlivnit. Pokud by se nechali, byli by podle Zemana nesvéprávní. Zeman tvrdí, že Bezpečnostní informační služba Drahošovo vyjádření „naprosto shodila”. Drahoš o riziku jednal s premiérem Bohuslavem Sobotkou. [celá zpráva]

Zeman sice tvrdil, že se k dalším kandidátům na prezidenta nebude vyjadřovat, ale zjistil, že by nemohl „říci vůbec nic”.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Prezident Miloš Zeman při setkání s občany města Moravský Krumlov.

Prezident navštívil Brno, Letovice, Moravský Krumlov, Strážnici, Bučovice a Boskovice. Vedle setkání s krajskými zastupiteli navštívil několik firem a na náměstích absolvoval tradiční mítinky pro občany.

Na úvod návštěvy absolvoval jednání s krajskými zastupiteli a starosty, následně navštívil jednotlivá města a společnosti Trade Fides a Zetor.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Prezident Miloš Zeman (uprostřed) navštívil brněnskou společnost Zetor. Po besedě se zaměstnanci dostal bundu ve firemních barvách.

Jde o Zemanovu pátou návštěvu kraje za dobu působení v prezidentském úřadu.

Prezident má před sebou i poslední zahraniční cestu v tomto volebním období. V polovině měsíce, konkrétně 12. prosince, by měl zamířit na Slovensko.

Reklama

Související témata:

Související články

Drahoš se bojí ovlivnění voleb

Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš potvrdil, že se v pátek sešel s končícím premiérem Bohuslavem Sobotkou. Bavili se o možném ovlivňování prezidentských voleb...

Výběr článků

Načítám