Hlavní obsah

Ani začátek prosince mrazy nepřinese

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv se na horách mohou tvořit sněhové jazyky a ojediněle závěje, pro většinu Česka to nic neznamená. Kruté mrazy nepřijdou ještě minimálně 4 týdny, odhadují meteorologové.

Foto: Adéla Taitlová, Právo

Počasí připomíná mírný podzim.

Článek

V neděli se čeká zataženo až oblačno, od severozápadu místy sněžení a denní teploty 2 až 6 °C.

Příští týden začne přeháňkami, od západu bude přicházet déšť. Nejvyšší denní teploty opět 2 až 6 °C. Zataženo a deštivo bude i v úterý a ve středu, přičemž teploty budou postupně ještě stoupat na 8 °C a ve čtvrtek dokonce až k 10 °C. Ani víkend změnu nepřinese, čeká se oblačno až zataženo a velmi podobné teploty.

Teplo a srážky nic moc

Předpokládá se, že celé období od 20. listopadu do 17. prosince bude spíš teplotně mírně nadprůměrné, zejména pak druhý a třetí týden. Průměrné týdenní maximální teploty vzduchu se budou pohybovat kolem 6 °C, v posledním týdnu předpovědi kolem nebo slabě nad 0 °C.

Srážek bude průměrně. Dlouhodobý výhled počasí nemůže předpovídat konkrétní teploty na konkrétní dny, jde spíše o obecné vystižení praděpodobných trendů v počasí. Nemůže také popisovat regionální odlišnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám