Hlavní obsah

Středočeská hejtmanka Jermanová se vzdala poslaneckého mandátu

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) v úterý oficiálně oznámila, že se vzdává mandátu poslankyně Parlamentu České republiky, který získala v nedávných parlamentních volbách.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Jaroslava Pokorná Jermanová

Článek

„Své rozhodnutí jsem učinila po dlouhých debatách s lidmi v mém okolí. Reflektovala jsem také názor vedení hnutí ANO,“ uvedla Jermanová v prohlášení zaslaném novinářům.

Ještě minulý týden argumentovala, že dostala velké množství preferenčních hlasů, a navíc voliči věděli, že je současně hejtmankou.

Ve svém prohlášení také připomněla svůj veřejně prezentovaný cíl před volbami, tedy dokončení volené funkce hejtmanky Středočeského kraje. „Po velmi vypjaté volební kampani a po změnách, které nás potkaly v koalici na kraji, jsem dospěla k rozhodnutí vzdát se svého poslaneckého mandátu,“ prohlásila.

Do regionu chce přivést více investorů a také více zahraničních turistů. „Potřebuji ještě intenzivněji komunikovat se starosty našich středočeských obcí,“ dodala Jermanová.

Ve Sněmovně by ji měl nahradit starosta Milovic Milan Pour.

Reklama

Výběr článků

Načítám