Hlavní obsah

Okamura má dostat kancelář po Kalouskovi

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve Sněmovně dochází poměrně často k pikantním situacím. Takovým příkladem může být výměna kanceláře předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska. Prostory po TOP 09 totiž podle informací Novinek dostane SPD, a Kalouskova kancelář by tak měla připadnout předsedovi hnutí Tomiu Okamurovi. Politici přitom mají absolutně rozdílné politické názory.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek ve své kanceláři ve Sněmovně

Článek

Zatímco Okamura volá po vystoupení z Evropské unie, Kalousek EU hájí a dlouhodobě razí názor, že by se ČR měla přidat k rychlému pruhu a přijmout euro. A evropská integrace rozhodně není jedinou věcí, na které se politici neshodnou.

Proto je tak trochu úsměvné, že má nyní Okamura dostat kancelář po Kalouskovi. Předseda TOP 09 nyní plánuje, zda ji vyklidí, nebo v ní Okamurovi nechá nějaké knížky.

Kanceláře a prostory pro poslance se přidělují podle počtu mandátů. Piráti by tak například měli „zdědit“ pracovny po komunistech.

Klaus upravoval kancelář po Zemanovi

Otázkou také zůstává, zda šéf SPD bude chtít kancelář po Kalouskovi předělat, nebo v ní nechá původní vybavení. Není totiž žádnou výjimkou, že si poslanci prostory upraví podle svého.

Pro příklad lze uvést situaci z roku 1998. Tehdy si předseda ODS Václav Klaus nechal předělat celý sekretariát předsedy dolní parlamentní komory, který před ním patřil milovníkovi nikotinu Miloši Zemanovi. V pracovnách byly textilní tapety a v nich usazený cigaretový kouř, který nekuřáku Klausovi vadil.

Reklama

Výběr článků

Načítám