Hlavní obsah

Faltýnek podpoří v prezidentské volbě Miloše Zemana

– Praha • Aktualizováno
Novinky, zpe

První místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek podpoří v blížící se prezidentské volbě Miloše Zemana. Řekl to novinářům ve čtvrtek před Poslaneckou sněmovnou, kde probíhají povolební jednání o budoucím uspořádání Sněmovny.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

První místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek

Článek

„Já osobně Miloše Zemana znám moc dlouho. Vážím si ho jako člověka a já mu svůj hlas dám,“ odpověděl Faltýnek na dotaz, zda současnou hlavu státu podpoří. Faltýnek vyjadřuje sympatie k Zemanovi dlouhodobě.

Kromě Faltýnka dlouhodobě podporuje Zemana například i dosluhující ministryně pro místní rozvoj za ANO Karla Šlechtová.

Šéf ANO Andrej Babiš nechtěl před parlamentními volbami říci, zda hnutí postaví do klání o Hrad vlastního kandidáta nebo někoho podpoří. Avizoval, že o případném adeptovi se bude rozhodovat ve stranickém referendu.

Babiš couvá

Tento týden však začal Babiš z prezidentské volby couvat a vypadá to, že žádné referendum se uvnitř ANO ani konat nebude.

„Není to pro nás téma. My stále řešíme klub a máme tam plno nových poslanců. Bavili jsme se o výborech, o programu a jednáme s ostatními stranami. Téma prezident teď není na stole,“ prohlásil v úterý Babiš.

Andrej Babiš - Volba prezidenta České republiky 2018Video: Novinky

Šéf ANO ani nevyvrátil, ani nepotvrdil, zda Zeman bude mít jeho podporu. Jak známo, politici však mají mezi sebou nadstandardní vztahy. Prezident se například zastává Babiše v kauze Čapí hnízdo.

Kandidáti na prezidenta se musí na ministerstvu vnitra oficiálně zaregistrovat do 7. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám