Hlavní obsah

Kouzlo shodného jména: ve Sněmovně usedne i poslankyně Babišová

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš bude mít ve Sněmovně svoji jmenovkyni. Ve volbách totiž uspěla i Andrea Babišová, která kandidovala v Moravskoslezském kraji z osmého místa. Jde o shodu jmen, s šéfem hnutí ANO příbuzná není.

Foto: ANO, ČTK

Andrea Babišová byla zvolena do Poslanecké sněmovny za hnutí ANO.

Článek

Babišová dostala od voličů přes šest tisíc preferenčních hlasů, k čemuž jí mohlo pomoci právě shodné příjmení s předsedou ANO. Příbuzní však nejsou, jak Novinkám potvrdil Vladimír Vořechovský z marketingového týmu ANO.

„Snad mi shodné příjmení s Andrejem Babišem mohlo pomoci. Myslím si však, že je to především zásluhou intenzivní kontaktní předvolební kampaně, dále mojí činností v komunální politice a tím jsem se dostala do povědomí občanů,” sdělila Novinkám Babišová.

Pětačtyřicetiletá zdravotní sestra z Bohumína není první, kdo se s takovým příjmením dostal do Sněmovny. Ve volbách v roce 2013 zase lidé vehementně kroužkovali Miloše Babiše, který rovněž neměl s Andrejem Babišem žádné příbuzenské vztahy.

Foto: koláž Novinky s použitím www.psp.cz

Miloš Babiš

Babišová se věnuje oblasti zdravotnictví, deset let předsedala místní odborové organizaci nemocnice. Nyní působí v její dozorčí radě a je zastupitelkou města Bohumína.

Na svých webových stránkách uvedla, že jako poslankyně chce přispět ke změnám v legislativě, které se týkají činnosti zdravotních pojišťoven či lékařského a sesterského vzdělávání. Chce se také zabývat navýšením mezd a platů pracovníků ve zdravotních a sociálních službách.

Reklama

Výběr článků

Načítám