Hlavní obsah

Jeden z vlků z bavorského výběhu utekl na Šumavu, dva už nežijí

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumava

Čtyři ze šesti vlků, kteří v minulý týden utekli z výběhu v Národním parku Bavorský les, jsou stále na útěku. Jedno zvíře srazil vlak, další vlk byl zastřelen nedaleko návštěvnického centra Haus zur Wildnis. Právo o tom informoval mluvčí Národního parku Šumava Jan Dvořák.

Foto: Právo

Ilustrační foto

Článek

Jeden z vlků přešel do Čech. Viděn byl o víkendu mezi Železnou Rudou a v okolí Špičáckého sedla.

„My jsme pochopitelně okamžitě kontaktovali kolegy v Národním parku Bavorský les a také chovatele hospodářských zvířat v nejbližším okolí,“ uvedl Martin Starý, náměstek ředitele šumavského národního parku s tím, že do terénu bylo umístěno odchytové zařízení.

„Naši pracovníci, kteří v této oblasti loví, byli také vybaveni narkotizačními střelami a pokoušejí se zvíře co nejdříve odchytit,“ dodal Starý.

Lidé by je neměli krmit ani nahánět

Správci parku varují, aby se k vlkům lidé nepřibližovali, nesnažili se je nahánět nebo lákat na krmení. „Žádáme veřejnost, pokud by zvířata někde spatřila, aby volali na Správu parku nebo na policii,“ apeloval mluvčí šumavského parku Jan Dvořák.

Vlci utekli minulý týden v noci ze čtvrtka na pátek z výběhu poblíž Ludwigsthalu, který se nachází jen pár kilometrů od české hranice. Z devíti vlků žijících ve výběhu jich zmizelo šest. Z výběhu se zvířata dostala otevřenou brankou. Zda šlo o nedbalost, nebo vlky někdo schválně pustil, teď vyšetřují policisté. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Vlci na Šumavě napadli během noci 29 ovcí

Devětadvacet ovcí napadli o víkendu na Knížecích Pláních na Borovoladsku vlci. Podle Správy Šumavského národního parku útočil pár šelem, který zavítal na...

Vlci na Frýdlantsku roztrhali 36 ovcí

Čtyři dospělé ovce a dvaatřicet jehňat roztrhali vlci v Jizerských horách. Stádo ovcí a jednoho berana napadli na uzavřené pastvině u obce Jindřichovice pod...

Výběr článků

Načítám