Hlavní obsah

Přichází sychravý říjen, první týden proprší a bude chladno

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulým víkendem a počátkem pondělka jsme se rozloučili s teplým počasím, první říjnový týden přináší značné ochlazení. Nevlídno a deštivo zřejmě vydrží po celý měsíc. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

V úterý odpoledne se od západu nicméně dočkáme ustávání srážek. Nejvyšší teploty se dostanou na 11 až 15 stupňů. „Ochlazení přinese studený vzduch proudící od severozápadu,“ uvedla Honsová.

Během středy už bude oblačno až polojasno, v horských oblastech by se měly držet přeháňky. Kvůli ranním mlhám způsobeným nízkou oblačností si řidiči budou muset dát pozor na sníženou viditelnost. Během dne se teplota udrží na hodnotách kolem 11 až 15 stupňů.

Ve čtvrtek bude od severu postupovat oblačnost s deštěm. Den by měl propršet skoro na celém území republiky. Ranní teploty se budou držet kolem 9 až 5 stupňů. Během dne pak má být v maximech 13 až 17 stupňů.

I páteční ráno bude chladné, teploty se budou pohybovat mezi 9 až 5 stupni. Přes den má být oblačno až zataženo. Místy i s deštěm. Odpolední teploty se pak dostanou na 11 až 15 stupňů.

Začíná sychravý říjen

Víkend se bude odehrávat v podobném duchu. Má být oblačno až zataženo a místy s deštěm. „Kdo se někam chystá, nesmí si zapomenout pláštěnky a deštníky,“ varovala Honsová. I ranní teploty se mají pohybovat po oba víkendové dny kolem 9 až 5 stupňů. V odpoledních hodinách pak má teplota vzrůst jen na 10 až 15 stupňů.

„V následujících týdnech už nás má čekat takové pravé říjnové sychravé počasí,“ uzavřela předpověď Honsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám