Hlavní obsah

Hezké počasí je jen na chvilku, ochladí se a v závěru října nebude nad 10 stupňů

Pěkné počasí posledních dní brzy skončí, po víkendu se bude postupně ochlazovat. Denní maxima v průběhu října postupně spadnou na zhruba 15 stupňů Celsia, v závěru měsíce nepřekročí 10 stupňů. Vyplývá to z dlouhodobého výhledu a týdenní předpovědi, které v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Foto: Adéla Taitlová, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Trend poklesu průměrných týdenních teplot, který začal již v polovině srpna a byl přerušen jen v právě končícím týdnu, bude pokračovat i v průběhu října. Očekáváme, že první dva říjnové týdny přinesou průměrné či podprůměrné teploty, v druhé polovině října se týdenní teploty budou spíše udržovat kolem dlouhodobého průměru,“ uvedli meteorologové.

V neděli by se měly nejvyšší denní teploty ještě pohybovat v rozmezí 15 až 19 stupňů Celsia. Pak by se mělo o něco ochladit, nižší teploty už zůstanou.

„Maximální denní teploty se budou pohybovat zpočátku kolem 15 stupňů Celsia, v závěru měsíce už nepřekročí 10 stupňů Celsia. Minimální denní teploty v závěru října poklesnou i k nule,“ doplnili meteorologové ve svém výhledu na následující čtyři týdny.

Co se srážek týká, mělo by jich být více zkraje měsíce.

Jako celek bude z hlediska srážek toto období průměrné, z hlediska teplot průměrné nebo slabě podprůměrné.

Reklama

Výběr článků

Načítám