Hlavní obsah

Všichni kradou. Jenom nedodal, že mezi ně patří taky. Piráti vytáhli proti Babišovi s písní

Novinky, jas

Okřídlené sousloví „všetci kradnú”, jehož autorství je všeobecně přiznáváno lídrovi hnutí ANO Andreji Babišovi, se rozhodla v rámci volební kampaně využít Pirátská strana. Její předseda Ivan Bartoš je zhudebnil v předvolebním klipu s akordeonem.

Piráti: Pusťte nás na ně. Všichni nekradou!Video: Pirátská strana

 
Článek

„Všichni kradou, povídal, opakoval čtyři roky. Jenom k tomu nedodal, že mezi ně patří taky,” deklamuje v klipu Bartoš v narážce na Babišovu kauzu Čapí hnízdo, v níž je podezřelý z možného zneužití dotací.

Připomínku si vysloužila i další z kauz, privatizace těžební společnosti OKD, s jejíž údajnou nevýhodností je spojován premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

V klipu si zahrál i pirátský „vězeňský” autobus opatřený karikaturami politiků. Jana Nečasová, která je na něm ztvárněna coby loutkovodička svého chotě, bývalého premiéra Petra Nečase, se kvůli tomu dokonce obrátila na soud. Ten však jejímu návrhu na předběžné opatření nevyhověl. [celá zpráva]

Foto: Pirátská strana

Pirátský autobus bude objíždět republiku

To, že piráti nejsou v nadcházejících volbách bez šancí, naznačil pondělní průzkum společnosti CVVM, který jim přiřkl 6,4 procenta. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám