Hlavní obsah

Kalousek přinesl do Sněmovny máslo. Soudružkám určitě bude chutnat, utrousil

Novinky, jas

Šéf TOP 09 Miroslav Kalousek ve středu v rámci diskuse o obchodní smlouvě CETA mezi EU a Kanadou přinesl komunistům do Sněmovny máslo. Ponoukla ho k tomu slova šéfa komunistických poslanců Pavla Kováčika, který tvrdil, že zatímco za minulého režimu nebyly vždy k dostání banány, nyní lidé stojí fronty na máslo.

Miroslav Kalousek přinesl "soudružkám" do Sněmovny másloVideo: psp.cz

 
Článek

Kalousek přišel k jednacímu pultíku se dvěma kostkami másla. „Pan předseda Kováčik tady rozhorleně řekl, že zatímco za nich nebyly banány, dnes se stojí fronty na máslo,” začal svůj projev.

„Nezbylo nic jiného než učinit pokus. Vyběhl jsem ven a v prvním kvelbu jsem bez čekání koupil máslo,” konstatoval Kalousek.

„Až si budou soudružky zase stěžovat, že stály frontu na máslo, ať přijmou dar od Kalouska,” dodal a vyslovil naději, že máslo od něj jim „jistě bude obzvláště chutnat”.

Kováčika však darované máslo neuspokojilo. Pocházelo totiž ze slovenského Liptova, nebyla na něm cenovka a při rychlém ohledání na něm nenašel, kolik obsahuje mléčného tuku. Neodpovídá tak podle něj českým normám.

„V prvním kvelbu měli slovenské máslo, tak jako na Slovensku za hranicemi se prodává české máslo od Madety,” opáčil Kalousek s tím, že „v tom je půvab společného trhu ve prospěch spotřebitele”.

Anketa

Zažili jste v poslední době, že by v obchodě s potravinami neměli máslo?
Ano
62,7 %
Ne
37,3 %
Celkem hlasovalo 11406 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám