Hlavní obsah

Září ochladí občasné přeháňky, pořád ale může být teplo

Občas deštivé, ale vcelku pěkné babí léto čeká Česko v následujících týdnech. Teploty se budou pohybovat okolo průměru.

Foto: Roman Zvarič

Září láká k výletům do přírody.

Článek

V neděli bude oblačno až zataženo, dešti se občas nevyhneme. Na východě ale zpočátku bude panovat polojasno. Teploty se v průměru vyšplhají na 15 až 19 °C, na východě může být až 24 °C.

Déšť a přeháňky zahájí nový pracovní týden, i když v severozápadní polovině Čech může být zpočátku spíš polojasno. Nejvyšší denní teploty mají být 18 až 22 °C, na východě místy až 24 °C. Déšť se čeká i v úterý, v severozápadní polovině Čech bude opět spíš polojasno, přes den bude oblačnosti přibývat. Denní teploty 15 až 19 °C.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Krajina Křivoklátska

Místy bude pršet také ve středu, denní teploty asi 16 až 20 °C, na jižní Moravě i 22 °C. Velmi podobně bude ve čtvrtek - v Čechách 14 až 18 °C, na Moravě a ve Slezsku 18 až 22 °C.

Následující čtyři týdny budou teploty spíše v průměru, zpočátku bude relativně často pršet a teploty budou slabě podprůměrné. Nejteplejší by měl být konec září, následně přijde ochlazování. Dlouhodobá předpověď nemůže předpovídat konkrétní teploty a množství srážek na každý den, jde spíše o pravděpodobný vývoj počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám