Hlavní obsah

Jezděte MHD nebo choďte pěšky, vyzývá lidi pražský magistrát. Sama primátorka se tím neřídí

– Praha • Aktualizováno
Novinky, zpe

Kážou vodu a pijí víno. Tak by se dalo popsat chování vedení pražského magistrátu. Radnice totiž vyzývá občany, aby na schůzky jezdili městskou hromadnou dopravou nebo chodili pěšky. Jak zjistily Novinky, sama primátorka Adriana Krnáčová (ANO) se tím neřídí.

Adriana Krnáčová přijíždí na pražský magistrátVideo: Novinky

 
Článek

„Nechte dnes auto v garáži a zkuste na obchodní schůzky vyrazit pěšky nebo MHD,“ vyzývalo ve středu vedení města občany metropole v rámci akce Na schůzku v Praze zdravě a včas.

Akce je součástí kampaně Čistou stopou Prahou. „Cílem je oslovit majitele, manažery a zaměstnance firem sídlících v byznys centrech a inspirovat je k tomu, aby pro denní dopravu po Praze, zejména na obchodní schůzky v centru města, využívali jiný způsob dopravy než služební vůz,“ uvedl magistrát.

Jenže sama primátorka Krnáčová moc příkladem nejde. Jak zjistily Novinky, v den konání akce přijela i odjela z práce automobilem, jak můžete vidět na videu.

Je to Dolínkova kampaň

Mluvčí magistrátu Vít Hofman k tomu uvedl, že nemůže konkrétně říci, kdo a jak z vedení magistrátu využívá MHD. „To je individuální otázka na jednotlivé radní. Ale vím, že pan náměstek Petr Dolínek (ČSSD) několikrát na tiskovou konferenci přijel městskou hromadnou dopravou,“ sdělil Novinkám.

Krnáčová Novinkám vzkázala, že měla už ráno o půl osmé jednání s premiérem a krátce po osmé už musela být na Žofíně a následně jí program pokračoval na magistrátu, proto samozřejmě ráno musela použít automobil.

„Zbytek pracovního dne jsem ho nevyužila a na schůzky se dopravovala pěšky. Odjela jsem s ním až večer domů,” dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám