Hlavní obsah

Nečasová neuspěla, soud návrh na předběžné opatření proti karikatuře pirátů zamítl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Obvodní soud pro Prahu 3 zamítl návrh na předběžné opatření, jímž se Jana Nečasová dožadovala odstranění své karikatury z volebního autobusu České pirátské strany. Novinkám to potvrdila místopředsedkyně soudu Jana Sixtová. Piráti Nečasovou na svém volebním autobusu připodobnili do pozice loutkovodičky, kdy vodí manžela, expremiéra Petra Nečase.

Foto: Pirátská strana

Pirátský autobus bude objíždět republiku.

Článek

„Mohu potvrdit, že o návrhu na předběžné opatření bylo rozhodnuto 30. srpna 2017 a soud tomu návrhu nevyhověl a předběžné opatření zamítl,“ uvedla Sixtová. Na zamítnutí upozornil server iRozhlas.cz.

Předseda Pirátů Ivan Bartoš rozhodnutí uvítal, přestože straně zatím nedorazilo. „Pokud opravdu soud žádost o předběžné opatření zamítl, jsem velmi rád, že svoboda slova v téhle zemi ještě žije. Chvíli jsem se bál, zda si paní Nečasová nepodvolila i zdejší soudy,” uvedl v prohlášení.

Bartoš je rád, že Piráti dál mohou svobodně vyjadřovat, co si o politicích ztvárněných na svém autobusu myslí.

Nečasová vůči pirátům směřovala kvůli karikatuře nejprve předžalobní výzvu. Když jí nebylo vyhověno, podala žalobu s návrhem na zmíněné předběžné opatření.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Nečas a Jana Nečasová u městského soudu v Praze

Piráti pro případ, že by soud jejímu návrhu vyhověl, rozjeli na Facebooku mezi svými členy a příznivci anketu, jak případně karikaturu na autobusu upravit.

To nakonec nebude nutné a karosa odkazující svými barvami k vozům vězeňské služby bude v rámci předvolební kampaně brázdit republiku i s karikaturou Nečasové mající v rukách loutku svého manžela expremiéra Petra Nečase. Piráti karikaturami chtějí připomenout politické kauzy, které sice hýbaly veřejným míněním, ale vesměs zůstaly nepotrestány.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám