Hlavní obsah

Popadané stromy a zatopené sklepy. Českem se v noci prohnaly bouřky

Právo, ČTK, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popadané stromy a komplikace na železnici mají na svědomí bouřky, které se Českem prohnaly v noci na středu. Největší problémy v dopravě způsobily popadané větve a stromy ve středních Čechách. V Ústeckém kraji hasiči nejčastěji vyjížděli k čerpání vody ze zatopených sklepů a ucpaným kanálům.

Foto: Robin Duspara (Lovci bouře)

Ilustrační foto

Článek

V Ústeckém kraji začala noční bouřka řádit kolem 23.00. Hasiči v regionu začali vyjíždět k případům krátce před půl dvanáctou a až do rána zasahovali u 13 událostí. Na devíti místech odstraňovali spadlé stromy nebo větve a ve čtyřech případech vyjeli k čerpání vody.

Nejvíce událostí řešili na Ústecku. „Hasiči čerpali vodu na Střekovském nábřeží v Ústí nad Labem, kde byly ucpané kanály, pod viaduktem v drážďanské ulici v Krásném Březně voda sama odtekla,“ řekl krajský mluvčí hasičů Lukáš Marvan. Spadlé stromy odstraňovali v kempu v Chabařovicích, na komunikaci v Ryjicích a na silnici v Povrlech. V Krásném Březně spadla větev do drátů trolejí.

Ve středních Čechách nejezdily vlaky

Bouřka řádila i na Děčínsku. Pod viaduktem v Krokově ulici v Děčíně byly ucpané kanály, v Boleticích nad Labem byla zatopená silnice. „Ve Hřensku spadl vzrostlý buk na garáže a auto a u Kerhartic spadl strom na silnici,“ dodal Marvan.

Ve středních Čechách nejezdily kvůli popadaným stromům vlaky mezi obcemi Měcholupy na Lounsku a Krupá na Rakovnicku. Omezení se dotklo také trati z Prahy do Rakovníka a z Lužné u Rakovníka do Chomutova.

„Od půlnoci jsme vyjížděli ke čtyřem spadlým stromům na Rakovnicku," řekl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. Popadané stromy hasiči odstraňovali také na Kladensku, Mladoboleslavsku, Berounsku nebo Kutnohorsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám