Hlavní obsah

Arcibiskup Duka, politici a podnikaté gratulovali kancléři Mynářovi k padesátinám

– Praha

Současní i bývalí ministři, představitelé byznysu a další veřejně známé osobnosti přišli ve čtvrtek večer na oslavu 50. narozenin hradního kancléře Vratislava Mynáře. Narozeninový večírek se koná v Jižních zahradách Pražského hradu, které byly kvůli akci celý den uzavřeny. Další části areálu Hradu byly turistům přístupné.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Pražský arcibiskup Dominik Duka (vlevo) a vedoucí sekretariátu arcibiskupa Vojtěch Mátl přicházejí na oslavu narozenin kancléře prezidenta republiky Vratislava Mynáře.

Článek

Jako první dorazil prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák. Krátce po něm prošli do zahrady, odkud se ozývala cimbálová hudba, sportovní manažer Miroslav Černošek nebo bývalý ministr vnitra Martin Pecina. Ten novinářům řekl, že kancléři přinesl k narozeninám whisky. Další hosté chodili s květinami nebo obrazy.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Čím Mynáře obdaruje, neprozradila ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO). Na dotaz, jak hodnotí výběr místa pro konání oslavy, poznamenala, že prostory na Hradě si může pronajmout kdokoliv. "Podle informací, které mám z médií, si pan kancléř za pronájem prostor zaplatil," dodala. Ze současných členů kabinetu se oslavy zúčastnil také šéf resortu průmyslu a obchodu Jiří Havlíček (ČSSD).

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Generální ředitel a předseda představenstva společnosti ČEZ Daniel Beneš

Mezi gratulanty byl pražský arcibiskup Dominik Duka. Přišel také šéf zahraničního odboru Hradu Rudolf Jindrák, krátce před sedmou hodinou večer prošel kolem novinářů mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. "Myslím, že je hezké, že pan kancléř přispěje do rozpočtu Správy Pražského hradu částkou minimálně 180 tisíc korun," komentoval Ovčáček výběr místa. Dodal, že cena pronájmu je dostupná na stránkách Pražského hradu. Ovčáček již dříve uvedl, že peníze se použijí na opravu památek.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Bývalý ministr zemědělství Jaroslav Palas

Mezi pozvanými jsou podle dřívějšího vyjádření Mynáře prezident Miloš Zeman, zpěvák Daniel Hůlka nebo poslanec Vítězslav Jandák (ČSSD). Prezident se dnes k oslavě vyjádřil na Žofínském fóru. "Až vám bude 50 let, tak pokud vůbec máte nějaké přátele, tak si je také rád pozvete," řekl novináři. "A jestli to někdo na Hradě vnímá kontroverzně, já to určitě nejsem," dodal Zeman.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Sexuolog Radim Uzel přichází na oslavu padesátých narozenin kancléře prezidenta republiky Vratislava Mynáře.

Narozeniny v areálu Pražského hradu slavil před rokem i hlavní Zemanův poradce Martin Nejedlý. Kvůli oslavě si pronajal Královskou zahradu a Letohrádek královny Anny, který do té doby k soukromé oslavě nebo ke komerční akci pronajat nebyl.

Související téma:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář

Reklama

Související články

Mynář podal žalobu proti neudělení prověrky

Hradní kancléř Vratislav Mynář v pátek podal žalobu kvůli neudělení bezpečnostní prověrky na stupeň přísně tajné od Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ). Již...

Výběr článků

Načítám