Hlavní obsah

Tropický týden naruší jen přechod studené fronty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I přes přechod studené fronty v předvečer prvního dne astronomického léta bude nadcházející týden velmi teplý. Zejména v jeho úvodu se teploty mohou šplhat i výrazněji přes 30 stupňů Celsia. Výraznější srážky ani ochlazení zatím nejsou v dohledu, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Juan Medina, Reuters

Článek

Pondělní počasí nabídne převládající jasno či polojasno s teplotami mezi 26 a 30 stupni. V Praze a středních Čechách však mohou teploty stoupat i výrazněji.

V úterý bude před přechodem studené fronty kulminovat příliv teplého vzduchu. Převládat bude opět jasno či polojasno s ranními minimy mezi 15 a 11 stupni. Odpoledne se v Krušných horách mohou tvořit ojedinělé bouřky. Teploty se dostanou na 29 až 33, v Praze a ve Středočeském kraji mohou atakovat i hranici 35 stupňů.

Ve středu v 6:23 začne astronomické léto, které však zahájí studená fronta, která začne přes noc postupovat přes území ČR. Přes den bude převážně oblačno či polojasno, na východě republiky zpočátku i zataženo s ojedinělými přeháňkami či bouřkami. Nejnižší ranní teploty budou vysoko, a to na 20 až 16 stupních, denní maxima vystoupají na 23 až 27 stupňů.

Zchladit se v teplých měsících můžete i v centru PrahyVideo: Novinky

Od čtvrtka se vrátí teplé jihozápadní proudění. „Převládat bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle, zejména v horských oblastech, mohou vyskytnout bouřky,” upřesnila Honsová. Ráno teploty klesnou na 12 až 8, před den se dostanou na 25 až 29 stupňů.

Výhled na pátek a víkend prozatím slibuje jasno či polojasno s ojedinělými přeháňkami či tvorbou bouřek. Ranní minima budou kolísat mezi 14 a 10 stupni, denní teploty se budou i nadále pohybovat mezi 26 a 30 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám