Hlavní obsah

Moravu a Slezsko zasáhnou silné bouřky, pršet bude i v Čechách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Moravu a Slezsko v neděli odpoledne zasáhnou silné bouřky s přívalovými srážkami a větrem o rychlosti až 70 kilometrů v hodině nebo kroupami. V sobotu před nebezpečnou situací varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Meteorologové vydali výstrahu pro kraje Jihomoravský, Vysočinu, Moravskoslezský, Olomoucký, Pardubický a Zlínský s platností od nedělních 12 do 22 hodin.

Očekávají se silné bouřky, při nichž naprší kolem 35 milimetrů vody. Přívalový déšť může ojediněle zatopit níže položená místa, například sklepy.

V neděli přes naše území přejde zvlněná studená fronta. Večer budou od západu srážky slábnout. Během dne bude oblačno až zataženo, na východě zpočátku polojasno. Nejvyšší teploty v Čechách vystoupají na 19 až 24 stupňů, na Moravě a ve Slezsku 24 až 29 stupňů.

V sobotu bude jasno až polojasno, během odpoledne a večera v západní polovině Čech až oblačno. Na západě se místy vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou 26 až 30 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám