Hlavní obsah

Kandidátku lidovců a STAN v Praze povede Gazdík. Klip jim natočil Renč

Právo, Novinky, zpe, dan
Praha

Lídrem koalice KDU-ČSL a STAN v Praze bude předseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík. Pražští lidovci ho dříve odmítali a chtěli, aby kandidátku do podzimních sněmovních voleb vedl lidovecký ministr kultury Daniel Herman. Nakonec ale ustoupili a Herman bude na druhém místě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéf hnutí STAN Petr Gazdík

Článek

„Mám tu čest být lídrem pražské kandidátky. Řekli jsme si, že každý z nás je připraven podpořit toho druhého na základě celostátních dohod,“ řekl Gazdík na středeční tiskové konferenci ve Sněmovně.

„Jsem rád, že stavíme silnou kandidátku pro nesocialistickou perspektivu,“ konstatoval Herman, který bude nakonec dvojkou.

Za nimi by měl být např. starosta Prahy 7 Jan Čižinský nebo Hayato Okamura (bratr poslance Tomia).

Klip od Renče

Koalici s hnutím STAN o víkendu stvrdí lidovecký sjezd. Vedení obou stran už ale má předvolební klip. „Natočil ho Filip Renč. Je akční a má překvapivý závěr,“ řekl jeden z poslanců. Premiéru by měl mít právě v sobotu na sjezdu v pražském Top Hotelu.

Renč už v roce 2006 pro ODS vytvořil klip ve stylu Indiana Jonese. Režisér natočil spot i pro Miloše Zemana. Jeden klip už udělal i lidovcům v roce 2013. Podle lidovců i STAN se při tvorbě programu nevyskytly vážné třenice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám