Hlavní obsah

Schillerová přešla do protiútoku, hrozí Zaorálkovi soudem

Právo, ada
Praha

Náměstkyně ministra financí Alena Schillerová odmítá, že by nesla odpovědnost za svého zetě Davida Rusňáka, vlivného podnikatele, který je jedním z obviněných v kauze rozsáhlých úniků z policejních spisů. Slova, která zazněla na její adresu především od místopředsedy ČSSD Lubomíra Zaorálka, nehodlá nechat jen tak a chce je řešit soudní cestou.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Náměstkyně ministra financí Alena Schillerová

Článek

„Odmítám se smířit s veřejnou dehonestací své osoby a profesní kariéry, a to ani z úst čelního představitele vlády,“ napsala náměstkyně ve svém prohlášení. Připomněla, že nikdy nebyla a není členskou žádné politické strany a během svého pětadvacetiletého působení ve finanční správě nikdy nezneužila svého postavení ani nečelila žádnému podezření z takového jednání.

„Nařčení, že jsem byla vyslána brněnským ANO považuji za útok nejen na sebe, ale také na nezávislost státní služby i příslušné služební orgány,“ napsala Schillerová. Podle ní nedělní vyjádření Zaorálka v Partii na TV Prima přesáhlo únosnou hranici. „Vzhledem k tomu, že se jedná o trestně žalovatelnou pomluvu, přijmu příslušné právní kroky,“ pohrozila náměstkyně.

Zaorálek: Už tuším, co je to rodinná firma

Zaorálek v televizním rozhovoru naznačil, že Rusňák mohl Schillerovou na ministerstvu financí využívat pro své aktivity. „Jsme na břehu brněnské mafie, máte takové obchodní aktivity a náměstkyni jako tchýni, “ poznamenal ministr s tím, že Rusňákova firma podniká s dluhopisy, má herny. Zaorálek uvedl, že Rusňák měl dříve problémy s centrální bankou. „Takže se vyplatí mít na finančním úřadu lidi, kteří pomohou, aby se tak příště nemohlo stát,“ dodal ministr zahraničí.

„Začínám tušit, co znamená rodinná firma,“ řekl ministr s narážkou na fakt, že poslední písmena Rusňákovy firmy (DRFG) znamenají „family group”.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám