Hlavní obsah

Lidovci a Starostové mají nové logo

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Lídři KDU-ČSL a hnutí Starostové a nezávislí (STAN) v pondělí večer ve veslařském klubu Slavia v Praze představí nové logo, pod kterým budou jako dvojkoalice kandidovat v říjnových volbách do Sněmovny. Koaliční předsedové Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) a Petr Gazdík (STAN) představili logo slovy, že čtyři pruhy v trojúhelníku znamenají: rodinu, obec, kraj a stát.

Foto: lidovciastarostove.cz

Nové logo KDU-ČSL a STAN

Článek

Logo má podobu šrafovaného trojúhelníku se jménem lidovců a Starostů. A má podle informací Práva znázorňovat, jak nové koalici roste síla a její obliba mezi voliči.

Podle Gazdíka trojúhelník ukazuje na to, že v dobře spravované společnosti veškeré rozhodování začíná od rodin a obcí. „Pokud není společnost řízená od spodu, tak to končí průšvihem,“ uvedl Gazdík. „Nebo centrálně řízenou demokracii, nebo něčím horším,“ doplnil ho Bělobrádek.

Podle posledních průzkumů preferencí by v součtu lidovci a Starostové získali okolo deseti procent hlasů. Je to hranice, kterou musí dvoukoalice pro vstup do Sněmovny překročit. Stranám kandidujícím samostatně stačí zisk přes pět procent.

Zatímco hnutí STAN si koalici odhlasovalo téměř jednomyslně, KDU-ČSL měla problém své spolustraníky o kooperaci přesvědčit. Lídr lidovců Pavel Bělobrádek tedy musel objíždět regiony a obvolávat své kolegy, aby je o nutnosti spolupráce přesvědčil.

Spolupráci se STAN bude muset ještě na konci května odsouhlasit sjezd lidovců. Bělobrádek uvedl, že je optimista a věří, že lidovci koalici se starosty odsouhlasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám