Hlavní obsah

Titul Miss Reneta pro nejkrásnější středoškolačku putuje na Slovensko

– Havířov
Právo, Aleš Honus

Má ráda tanec, miluje zvířata, je dobrovolnou hasičkou a v minulosti několikrát bodovala na běžeckých soutěžích. Nyní se Xénia Gregušová z malé obce Petrovice na Slovensku stala vítězkou pětadvacátého ročníku mezinárodní soutěže studentek středních škol Miss Reneta, která se každoročně koná v Havířově.

Titul Miss Reneta získala studentka ze Slovenska Video: Aleš Honuš, Právo

 
Článek

Finále letošního ročníku se konalo v pátek 7. dubna v Kulturním domě Leoše Janáčka v Havířově. Jako druhá se umístila osmnáctiletá studentka Janáčkovy konzervatoře v Ostravě Diana Šeděnková a na třetím místě skončila Kateřina Kučerová, šestnáctiletá studentka Gymnázia v Šumperku.

Foto: Aleš Honus, Právo

Zleva první vicemiss Diana Šeděnková, miss Xénia Gregušová a druhá vicemiss Kateřina Kučerová

V soutěži bylo uděleno i několik vedlejších cen, cenu publika si odnesla studentka místní Střední školy v Havířově-Prostřední Suché Simona Kněžíková.

Vítězství ale nakonec putuje na Slovensko. Sedmnáctiletá Xénia Gregušová studuje žilinské bilingvní gymnázium, ve kterém je druhým vyučujícím jazykem francouzština. Kromě toho se dobře domluví i anglicky.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jan Čenský líbá ruku vítězce

„Mám ráda všechny druhy tance, všechny sporty a jsem dobrovolná hasička,“ řekla o sobě sympatická zelenooká blondýnka, která již stačila vyniknout v běžeckých soutěžích – je dokonce dvojnásobnou vítězkou běhu Po schodech hradu Strečno.

Do letošního ročníku soutěže se přihlásilo 152 dívek z České republiky, Slovenska a Polska. Do finálového večera bylo nakonec vybráno dvanáct finalistek – osm z Česka a čtyři ze Slovenska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám