Hlavní obsah

V Česku je tepleji než na Mallorce a na severu Afriky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice je tepleji než v Maroku, Itálii, Řecku či na Mallorce. Teploty v rozmezí 18 až 22 stupňů by měly vydržet do konce týdne, slibují meteorologové. Nepatrně se to pokazí ve středu, kdy by mělo být zataženo a na některých místech by se mohly objevit dešťové přeháňky, ovšem vysoké teploty zůstanou i nadále, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Roland Weihrauch, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

„V Česku, respektive ve střední Evropě bude tepleji než v celé jižní Evropě, kde se teploty pohybují kolem 17 stupňů. Rána jsou sice u nás chladnější, teploty se pohybují kolem 0 či 1 stupně Celsia, na jihu Evropy je to průměrných 6 stupňů, ale během dne se ručička teploměru vyšplhá podstatně výš,“ uvedla Honsová. Opačně jsou ale na tom v Moskvě, kde se teploty nyní pohybují kolem jednoho stupně a během úterý by tam mělo sněžit, dodala meteoroložka.

Za příjemný ráz počasí může v tuto chvíli rozsáhlá oblast vysokého tlaku. „Ta přinesla jasné počasí a sluníčko už má v tuto chvíli stejnou sílu jako v srpnu. Proto rychleji prohřeje zemský povrch,“ vysvětlila Honsová.

Ve středu se podle předpovědi lehce ochladí, ale následující dny by mělo být slunečné počasí a v pátek by měly teploty vystoupat až na 22 stupňů.

Víkendové počasí by se podle dosavadních modelů nemělo příliš pokazit. Mělo by být polojasno, přeháňky spíše na západě a denní teploty v rozmezí 15 až 19 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám