Hlavní obsah

Náměstek ostravského primátora Štěpánek se přiznal, že řídil opilý

Právo, Denisa Doležalová

Náměstek ostravského primátora pro sport a školství Martin Štěpánek (ODS) řídil v polovině ledna služební auto pod vlivem alkoholu. Přišel proto na rok o řidičský průkaz a musel zaplatit pokutu ve výši 40 tisíc korun. Uvedl to sám Štěpánek v prohlášení, které ve čtvrtek rozeslal médiím.

Foto: Adolf Horsinka / MAFRA, Profimedia.cz

Martin Štěpánek

Článek

„V lednu v nočních hodinách o víkendu jsem byl zastaven hlídkou policie při silniční kontrole a podroben dechové zkoušce. Byl mi naměřen alkohol v krvi. S policií jsem po celou dobu spolupracoval. Dostal jsem pokutu 40 tisíc korun a na rok mi byl zadržen řidičák. Trest plně akceptuji a podrobím se mu,“ uvedl náměstek ve svém prohlášení.

Dodal, že k události došlo ve chvíli, kdy služební vůz přeparkovával na jiné, osvětlené místo. Chtěl se tím prý chránit proti zlodějům, kteří mu už vůz na daném místě opakovaně vykradli.

„Měl jsem tedy o vozidlo obavy, což mě samozřejmě neomlouvá, neboť obava o majetek není nadřazena bezpečnosti,“ napsal Štěpánek.

Skutek se podle něj stal o víkendu v noci, a nemá tudíž žádnou spojitost s jeho veřejným působením. „Nikdy v minulosti jsem nebyl za stejný přestupek trestán, ani pokutován, je to poprvé. Celá záležitost mě velmi mrzí,“ shrnul.

Reklama

Výběr článků

Načítám