Hlavní obsah

Babiš se na sněm připravil, v sobotu ráno stihl ještě hodinu češtiny

Novinky, bja

Předseda hnutí ANO se na víkendový sněm chystal pečlivě. Ve svém projevu hodlá být kritický i k sobě. Důležité ale podle něj je si chyby uvědomit a snažit se je napravit. Ještě před sjezdem Babiš absolvoval lekci češtiny. Podle jeho pedagožky mu totiž stále nejdou koncovky.

Foto: David Taneček, ČTK

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš přichází na dvoudenní celostátní sněm ANO.

Článek

„Budu ve svém projevu kritický i sám vůči sobě, ale důležité je si ty chyby uvědomit a snažit se je napravovat,” řekl Babiš. Právě jeho řeč zahájí sjezd hnutí ANO, který se koná v Centru pohybové medicíny na pražském Chodově. Babiš dnes bude obhajovat post předsedy. Zatím nikdo neoznámil, že by chtěl kandidovat proti němu.

Na projev se Babiš pečlivě přichystal, ještě před zahájením sjezdu stihl hodinu češtiny, aby byl jeho přednes precizní. Problém mu prý stále dělají koncovky sloves v infinitivu, kdy české „t” pořád změkčuje na slovenské „ť”.

„Moc na ty projevy nejsem. Samozřejmě, že ten projev je relativně dlouhý, ale snažil jsem se to nějak zkoncentrovat,” dodal.

O kandidátovi na prezidenta se bavit nechtěl, nechá na hlasování spolustraníků, zda hnutí postaví vlastního kandidáta. Ministr pro životní prostředí Richard Brabec se přitom vyjádřil, že by v boji o Hrad rád viděl ministra obrany Martina Stropnického.

„Já očekávám, že zvolíme nové orgány hnutí, které nás povedou do nejdůležitějších voleb pro naše hnutí,” dodal Babiš. Na sjezdu si hodlá s kolegy povídat o vizi hnutí a o programu. Důležité je podle něj představit lidem, s čím půjde hnutí do voleb.

Reklama

Výběr článků

Načítám