Hlavní obsah

Prezident Zeman vyrazil na běžky, během dovolené přemýšlí o kandidatuře

– Praha
Novinky, bja

Prezident Miloš Zeman se rozhodl strávit dovolenou na Vysočině. Vyrazil proto do Nového Veselí, kde je po letech sníh. Obul boty, nasadil běžky a vyrazil na túru, informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Kancelář prezidenta ČR

Prezident Miloš Zeman na běžkách.

Článek

Prezident Zeman, který proslul tím, že své letní dovolené tráví na nafukovacím člunu, ukázal sportovního ducha i v zimě. Na běžky se oblékl do úboru českých olympioniků. Jak Novinkám sdělil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček, prezident i v přírodě rozmýšlí, zda kandidovat či ne.

„Dovolenou, kterou má od pátku 3. února do pátku 10. února, pan prezident využívá také k přemýšlení nad otázkou, zda má nebo nemá kandidovat v přímé prezidentské volbě v roce 2018,” uvedl pro Novinky Ovčáček.

V minulém týdnu se prezident sešel se svými nejbližšími spolupracovníky, aby se s nimi poradil, zda znovu usilovat o post prezidenta či ne. Hradní kolegové mu prý poradili, aby se klání o Hrad znovu zúčastnil. [celá zpráva]

Své finální rozhodnutí ovšem Zeman oznámí až 9. března. Další přímá volba prezidenta by pak proběhla na počátku roku 2018.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám