Hlavní obsah

Babiš použil korunové dluhopisy, aby důkladně oj...l stát, napsal Sobotka

Novinky, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v pátek použil pro vyjádření svého rozhořčení nad vládním kolegou trumpovský jazyk. Na sociální síti Facebook napsal, že vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO) použil korunové dluhopisy, aby důkladně oj...l český stát.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

„Řečeno jednoduchým trumpovským jazykem: Korunové dluhopisy byla cesta, kterou využil miliardář A. Babiš k tomu, aby důkladně ojebal český stát. Říká, že to bylo chvíli legální,“ uvedl Sobotka na Facebooku.

Podle Sobotky je pokrytectví, když Babiš inkasuje peníze z Agrofertu, aniž by je zdanil, a současně se tváří, jak bojuje s daňovými úniky. „To je šaškárna!“ zakončil svou litanii Sobotka.

Jadrné výrazivo zarazilo velké množství uživatelů sociálních sítí. Proto nakonec na svém Twitteru potvrdil, že trumpovský jazyk skutečně použil on.

Babiš Novinkám řekl, že jde zřejmě o nový styl komunikace Sobotky. „Já ho takhle nikdy mluvit neslyšel. Každopádně jsem neudělal nic nezákonného a nikoho jsem nepovedl. Je to lež, kterou odmítám,” reagoval Babiš. Dále připomněl, že Sobotka si našetřil z poslaneckých náhrad na byt a nevýhodně zprivatizoval OKD

„Dluhopisy nakoupilo 73 492 držitelů, všichni podle zákona z pera parťáka pana Sobotky - pana Kalouska. Pan Sobotka může pro všechny držitele dluhopisu navrhnout jejich zdanění,” dodal Babiš.

S pochybami o Babišově majetku přišel server Echo24. Podle něj Babišovy příjmy nestačily na nákup dluhopisů Agrofertu v hodnotě zhruba 1,5 miliardy korun. Babiš to odmítl, tvrdí, že měl od roku 1993 zaměstnanecké příjmy po zdanění 1,5 miliardy korun a kromě toho nezdanitelné příjmy ve výši další zhruba miliardy korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám