Hlavní obsah

Šéf komunistů Filip navrhl rozpuštění Sněmovny

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hádky občanům nic nepřináší, prohlásil v závěru jednání Sněmovny o zprávě vyšetřovací komise k reorganizaci policie předseda KSČM Vojtěch Filip. Vyzval předsedy všech parlamentních stran, aby Sněmovna 120 hlasy rozhodla o svém rozpuštění.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda KSČM Vojtěch Filip

Článek

Podle Filipa by se měly konat volby na jaře. „Jsem přesvědčen, že vaše hádky nepřináší nic této zemi,” prohlásil na plénu.

Jeho návrh se s velkou odezvou nesetkal. Filipův návrh komentoval v nadsázce pouze šéf TOP 09 Miroslav Kalousek. „Přání Miloše Zemana beru na vědomí, ale nemám důvod mu vyhovět,“ glosoval Kalousek.

Filip svůj návrh přednesl poté, co se Sněmovna celý den dohadovala o závěrečné zprávě vyšetřovací komise k reorganizaci policie. Jednání jsme sledovali on-line. [celá zpráva]

Reorganizace opět rozvířila hádky ve vládní koalici. Špičky vládních stran se během celého čtvrtka ostřelovaly ostrými vyjádřeními. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) Novinkám řekl, že vládu drží pohromadě jeho pevné nervy. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám