Hlavní obsah

Finanční správa vypnula udavačský web k EET

Aktualizováno

Finanční správa vypnula ve středu internetovou stránku, na které lidé mohli oznamovat, že v restauraci nebo ubytovacím zařízení nedostali účtenku z elektronické evidence tržeb (EET). Že by se tak mohlo stát, avizovali už před tím ministr financí Andrej Babiš a generální ředitel Finanční správy Martin Janeček.

Foto: Novinky

Web, na kterém lze nahlásit nevydanou účtenku k EET.

Článek

Možnost nahlásit nevydanou účtenku měli lidé od 1. prosince na portálu Finanční správy. Stačilo vyplnit daňové identifikační číslo zařízení, popis provozovny, druh tržby, datum a čas, adresu a částku.

Finanční správa se poté takovým udáním zabývala. Pokud oznámení vyhodnotila jako oprávněné, zahájila řízení.

Ve středu kolem desáté večer nebylo možné se na příslušný elektronický formulář proklikat a fungoval jen přímý odkaz. Krátce nato už vyhledavač hlásil, že „stránka nebyla nalezena”.

Nevěděl jsem, že vzniká, a nechci lidi podporovat v udávání nebo zneužívání EET v konkurenčním boji.
Andrej Babiš (ANO), ministr financí

Že se tak stane, avizoval už před tím ten samý den generální ředitel Finanční správy Martin Janeček. „Web vypneme ještě dnes, nejpozději do rána," řekl serveru Aktuálně.cz.

Ministr financí Andrej Babiš už dříve odpoledne Novinkám řekl, že o zrušení udavačského webu uvažuje a jedná o tom s Generálním finančním ředitelstvím. [celá zpráva]

„Přemýšlím o tom, že tento web zrušíme. Nevěděl jsem, že vzniká, a nechci lidi podporovat v udávání nebo zneužívání EET v konkurenčním boji,“ řekl Novinkám ministr financí.

Plán zrušit web uvítal šéf opoziční TOP 09 Miroslav Kalousek, který navíc Babiše vyzval k omluvě za jeho zřízení. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám