Hlavní obsah

Kalousek vyzval Babiše k omluvě za zavedení udavačského webu

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mezi největší kritiky elektronické evidence tržeb (EET) patří pravicová opozice v čele s ODS a TOP 09. Šéf topky Miroslav Kalousek proto vítá rozhodnutí ministra financí Andreje Babiše (ANO) zrušit udavačský web, který zřizuje Finanční správa.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Článek

„Jestli to (Babiš) pod tlakem veřejnosti stahuje, tak je to dobře. Ale měl by se ještě omluvit za to, že web zavedl,“ řekl Novinkám Kalousek.

Pozastavil se nad tvrzením ministra financí, že o vzniku portálu nevěděl. „Nevěřím, že o tom pan ministr Babiš nevěděl. To pokládám za zcela dětinskou výmluvu a alibismus,“ komentoval předseda TOP 09.

Foto: Novinky

Web, na kterém lze nahlásit nevydanou účtenku k EET.

Tomu se podivil i Babišův koaliční partner - vicepremiér a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. „Pokud o webu nevěděl, pak to asi na ministerstvu financí nemá pevně v rukou. Je to jeho zodpovědnost,” napsal Novinkám v SMS zprávě.

Babiš ve středu Novinkám potvrdil, že přemýšlí o zrušení webu. Šéf státní kasy prý nechce podporovat lidi v udávání nebo zneužívání evidence v konkurenčním boji. Zároveň uvedl, že nevěděl, že web vzniká.

Reklama

Výběr článků

Načítám