Hlavní obsah

Vůbec nikam nejezděte, vyzvala řidiče středočeská policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Středočeská policie vyzvala v neděli odpoledne opětovně řidiče, aby zbytečně nikam nevyjížděli, pokud to není nezbytně nutné. Ochránci zákona tak reagovali na aktuální nebezpečí na silnicích, které představuje především ledovka. Na řidiče apelovali také silničáři.

Foto: HZS Středočeského kraje, ČTK

Na dálnici D1 u Mirošovic se srazilo 17 aut, při nehodě jeden člověk zemřel.

Článek

Policisté vyzvali řidiče k odložení všech nedůležitých jízd už v neděli dopoledne. A to poté, co se na dálnici D1 stalo několik hromadných nehod. [celá zpráva]

Po poledni výzvu zopakovali s tím, že platí celý den. "Žádáme řidiče, aby kvůli ledovce vůbec nevyjížděli. Pokud je to bezpodmínečně nutné, musí dbát maximální opatrnosti, silnice v regionu jsou opravdu celé pokryté ledem," řekla mluvčí policie Markéta Johnová.

Až do pondělního rána

Varování policie platí až do pondělního rána a připojili se k ní také krajští silničáři. „Připojujeme se k výstraze policie a apelujeme na řidiče, aby nevyjížděli," uvedl dispečer silničářů. Doplnil, že v případě problémů mohou řidiči kdykoliv volat na telefonní čísla jednotlivých oblastí a problém nahlásit.

”V tuto chvíli máme na silnicích aktivně 38 sypačů," dodal dispečer. Podle něj odpoledne vyjedou další, které se budou starat o preventivní posyp. „Byli povoláni další lidé na pracovní pohotovost, všichni, kdo mají ruce a nohy, budou venku." dodal dispečer.

Ve Středočeském kraji se drží teplota od minus dvou do plus dvou stupňů Celsia. Déšť se sněhem je hlášen z dálnice D1, D5 a Pražského okruhu a také z okresů Kolín, Kutná Hora, Nymburk a Praha-východ.

Pozor musejí dávat i chodci

Před ledovkou varovali v neděli opakovaně také meteorologové. [celá zpráva]

Kvůli ní by přitom podle nich neměli být obezřetní pouze řidiči, ale také chodci, a to až do pondělního rána. Teploty v noci z neděle na pondělí budou klesat až ke hranici -3 °C, kvůli čemuž se místy bude tvořit náledí nebo zmrazky.

Výstrahu před ledovkou vydal hydrometeorologický ústav již v sobotu dopoledne. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám