Hlavní obsah

Meteorologové varovali před ledovkou

Kvůli studené frontě, která bude v neděli postupovat od severozápadu přes Českou republiku, hrozí ledovka, varoval ve výstraze v sobotu Český hydrometeorologický ústav. Nebezpečí ledovky bude ojediněle hrozit i v noci na pondělí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Studená fronta bude přes území republiky postupovat od rána a během dopoledne se rozšíří na celou její rozlohu. Padat bude déšť i sníh, místy napadne až pět centimetrů sněhu. V místech s teplotou pod bodem mrazu budou srážky namrzat.

Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí pro celé území ČR, nejmenší riziko nebezpečí hrozí na severovýchodě Moravy a ve Slezsku.

Na severu a západě a ve středních Čechách bude ledovka hrozit od tří od rána do deseti dopoledne, na Vysočině, v Jihočeském, ve Východočeském a Pardubickém kraji od šesti ráno do tří odpoledne. Na Moravě bude hrozit nebezpečí vytváření ledovky od devíti do 18 hodin.

Meteorologové upozorňují, že by si kvůli kluzkým chodníkům a silnicím měli dávat pozor chodci i řidiči, kteří by měli sledovat dopravní zpravodajství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám