Hlavní obsah

Vláda řešila EET, diskuse prý byla živá

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vládní spor kvůli elektronické evidenci tržeb (EET) pokračuje. Ministři na pondělním jednání řešili návrh šéfa státní kasy Andreje Babiše, který chce z evidence vyjmout podnikatele vydělávající si ročně pod 250 tisíc korun. To se nelíbí především ČSSD v čele s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr průmyslu Jan Mládek a vicepremiér Andrej Babiš na jednom z dřívějších jednání vlády

Článek

Sobotka s Babišem se pohádali už minulý týden na koaliční radě. Pondělní debata byla podle ministra průmyslu Jana Mládka (ČSSD) živá.

„Na vládě probíhá živá debata o EET. A také o paušální dani. Zatím ji platí 50 podnikatelů. Kolik bude platit v budoucnu, nevíme,“ komentoval Mládek na Twitteru.

Babiš svůj plán vyjmout z EET malé podnikatele a e-shopy představil minulý týden na koaliční radě. Sobotku rozčililo, že s návrhem přichází týden před spuštěním evidence, která má začít 1. prosince. Koaliční jednání poté skončilo předčasně.

Sobotka si s Babišem kvůli sporu vyměnili i dopisy. Premiér po šéfovi státní kasy chtěl, aby návrh představil na pondělním jednání vlády. Babiš při příchodu na schůzi vlády řekl, že kabinet nemá projednávat pozměňovací návrhy poslanců.

„Když poslanci navrhovali pozměňovací návrhy proti mé osobě, například ke střetu zájmů, tak je vláda neprojednávala. Podle mého názoru to je koaliční záležitost, předložil jsem ho předsedům obou stran,“ uvedl Babiš.

Zda ČSSD Babišův návrh podpoří, není zatím jasné. Lidovci se staví spíše pro.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám