Hlavní obsah

Ještě že jsme to ministerstvo nerozprášili. Sobotka chválil Šlechtovou za čerpání peněz z EU

Novinky, zpe
Praha

Ještě že jsme nezrušili ministerstvo pro místní rozvoj (MMR), slyšela od premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) šéfka resortu Karla Šlechtová (za ANO). Předseda vlády po páteční bilanční schůzce ministryni pochválil především za čerpání evropských peněz či za novelu zákona o pohřebnictví.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Článek

Když prý Sobotkova vláda nastupovala, ozývaly se hlasy, že by se mělo MMR zrušit. „Ještě že jsme úřad nerozprášili,“ prohlásil Sobotka.

Šlechtovou vzápětí pochválil, že se podařilo vyčerpat 96 procent evropských peněz. „To byl jeden z největších úkolů – museli jsme dočerpat evropské fondy a dotáhnout realizaci jednotlivých projektů do konce. Dnes už můžeme říct, že se nám to povedlo,“ uvedl premiér.

Pozitivní také podle něj je, že Šlechtová připravila novelu zákona o pohřebnictví. Tu už dříve schválila vláda, Sněmovna by ji měla řešit na příštím jednání.

Prioritou je stavební zákon

Po ministryni chce, aby do konce volebního období dotáhla novelu stavebního zákona, která je nyní ve Sněmovně. Šlechtová má také začít koncepčně připravovat úplně nový stavební zákon. „To je věc, která se nedá prosadit do konce volebního období, ale MMR na tom může začít pracovat,“ komentoval Sobotka.

Premiér se už druhý týden setkává s ministry na bilančních schůzkách. Pokračovat bude i příští týden. Jednat bude například s ministrem obrany Martinem Stropnickým (ANO) nebo šéfem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám